Archief en museum voor het vlaams leven te Brussel

Stagiair(e)s en vrijwilligers

Het AMVB zoekt

Vrijwilligers

  • Om samen met ons team doorheen het boeiend en leerrijk vrijwilligerswerk in de  expo velomuseum.brussels te fietsen.

Wij zoeken gidsen om rondleidingen in het Frans, Nederlands of Engels te geven. 

Meewerken aan het onthaal en de promotie van VELOMUSEUM.brussels kan ook. 

  • Om interviews af te nemen en te verwerken in het kader van mondelinge geschiedenis
  • Om mee te werken in het scanteam dat de collectie digitaliseert en registreert

Het AMVB is een open huis dat graag samenwerkt met vrijwilligers. Guy, Frank, Yvette, Jef, Gemma, Wies, Wim, Bruno en Guy behoren al tot onze enthousiaste vrijwilligersgroep. Neem gerust contact op of spring eens binnen. Wij bespreken graag hoe en welk soort vrijwilligerswerk in het AMVB kan doen. Contacteer ons! 

Stage in het AMVB

Ik wil het personeel van het AMVB bedanken voor mijn immersiestage. Tijdens vier maanden heb ik in het Nederlands gewerkt maar ik heb ook leuke en lieve mensen ontmoet. Iedereen heeft me geholpen en heeft veel geduld gehad om mij te begeleiden. Het was een geweldige en leerrijke ervaring. Als ik de kans kreeg, zou ik het heel graag opnieuw doen.
- Alicia, 2017

Alicia en ook studenten van de lerarenopleiding, archivistiek, publieksgeschiedenis en CVO Lethas waren heel tevreden over hun stage en leermogelijkheden bij het AMVB. Tijdens de stage opent het AMVB haar deuren om studenten via gerichte opdrachten onder te dompelen in de dagelijkse archief- en publiekswerking. Wil u ook graag een stage lopen bij het AMVB? Stuur ons dan snel een mail met een voorstel. Wij kijken uit naar uw reactie.